IOGA

El ioga és una disciplina originaria de l'Índia que consisteix en buscar  l'equilibri entre la ment i el cos a través d'una sèrie d'exercicis físics i treballant la concentració i la meditació.

Una classe de ioga segueix més o menys aquest ordre:

Activació del cos amb exercicis que ens ajuden a moure les articulacions i a començar a ser conscients de la nostra respiració i del moment present.

Assanes o postures. Normalment es treballen 4 o 5 postures, primer a peu dret i després 4 o 5 més, a terra. Sempre tenint en compte l'esforç i descansant entre postura i postura.

Relaxació guiada que ens ajudarà a concentrar-nos en el nostre cos o en la respiració.

Pranayana o respiracions que són exercicis respiratoris que ens ajuden a millorar la capacitat pulmonar. Depèn de quins pranayanes fem, ens ajudaran a relaxar-nos, equilibrar-nos o activar-nos ja que amb aquests exercicis treballem, gairebé sense cap esforç físic, el nivell emocional.

Concentració que ens ajuda a fomentar l'atenció plena en el moment present i en nosaltres mateixos.

Les classes de ioga són suaus, adaptades a les necessitats del grup perquè tothom les pugui gaudir independentment del seu estat físic. Els beneficis que el ioga aporta a les persones amb càncer són sobretot reduir l'estrès i controlar els efectes secundaris de la quimioteràpia. Poder moure el cos sense un esforç excessiu, suaument i controlant el dolor és beneficiós per a la recuperació física del pacient. A més a més, el ioga ajuda a escoltar els missatges que el cos ens envia i a viure el moment present.    

T'animes a trobar el teu equilibri?

Dia i hora: Dimecres de 19:15h a 20:15h

Responsable: Tània