MINDFULNESSEstem constantment preocupats pel passat o pel futur que ha d'arribar. Busquem algun lloc on estar amb l'esperança que allà les coses seran millor, més com nosaltres volem que siguin o com ja ho eren. La major part del temps només som parcialment conscients d'aquesta tensió interna, si arribem a ser-ho. Podem acabar vivint en una fantasia creada per nosaltres sense reconèixer el ventall de possibilitats reals que tenim a la nostra disposició.

El mindfulness treballa amb un seguit de tècniques de meditació que en ensenya i ens connecta amb l'atenció plena, a ser conscients de l'ara i de l'aquí, i ho fa, d'una manera determinada: de forma deliberada i sense jutjar.

Gaudir del moment actual sense pensar en el que ha de vindre ni en el que ha passat, parar i ser presents, simplement això. Ets capaç de fer una parada a la teva vida, ni que sigui un instant? No sents curiositat? Segur que et sorprendrà gratament perque aquesta atenció plena ens despertarà i farà que ens donem compte de que les nostres vides només es despleguen en el moment present.

Curs impartit per Concha León, psicooncòloga de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. Duració: 8 setmanes. 2 hores setmanals.